ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ (31/8/1961) είναι ο τρίτος στη σειρά (μετά τους Φώτη Ευστρατίου και Λάμπη Μυλονόγλου) ποδοσφαιριστής της Δόξας Άδενδρου που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο το 1975 και σε ηλικία 14 ετών (!!!) καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της Δόξας, καλύπτοντας όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, με κυρίαρχα στοιχεία το συνεχές τρέξιμο και την ηγετική φυσιογνωμία.

Το καλοκαίρι του 1980 μεταγράφηκε στον Οδυσσέα Κορδελιού που μόλις είχε “ανέβει” στη Β’ Εθνική και παρέμεινε στις τάξεις του μέχρι και το καλοκαίρι του 1984… παίζοντας μαζί του και στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Επόμενος “σταθμός” του ο Μακεδονικός Γέφυρας μέχρι και το καλοκαίρι του 1986, όταν επέστρεψε στην Δόξα και μαζί με μια “φουρνιά” σπουδαίων παικτών, την οδήγησαν στο τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της, το 1987 και στην άνοδο στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ, στην οποία αγωνίστηκε και τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μετά τον υποβιβασμό της Δόξας το 1992, μεταγράφηκε στον ΠΑΟ Κουφαλίων και το 1994 επέστρεψε στο Άδενδρο, για να φύγει το 1996 όταν ανέλαβε, σαν προπονητής – παίκτης, τον Θρίαμβο Παρθενίου και μετά από δύο χρόνια (1998) πήγε, με τον ίδιο… διπλό ρόλο, στον Μ. Αλέξανδρο Βραχιάς. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1999 και την επόμενη χρονιά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Δόξας.

Την διετία 2006-’08, ανέλαβε για πρώτη φορά πρόεδρος της ομάδας που τον ανέδειξε και είναι, μαζί με τον κ. Θάνο Μάνο, οι μοναδικοί που “πέρασαν” απ’ όλα τα στάδια (παίκτες, προπονητές και πρόεδροι) προσφοράς στην Δόξα Αδένδρου. Πέρυσι το καλοκαίρι (21/6/2019) επανήλθε στην προεδρία της Δόξας και μαζί με τους συνεργάτες του, κατάφεραν να την επαναφέρουν όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από τρία χρόνια αγωνιστικής απραξίας, αλλά και στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας…

Ο Βαγγέλης Αδαμίδης (πάνω δεξιά) με την φανέλα της Δόξας Αδένδρου, τον Σεπτέμβριο του 1977
Ο Βαγγέλης Αδαμίδης (στην επάνω σειρά, δίπλα στον τερματοφύλακα) με την φανέλα του Οδυσσέα Κορδελιού, την περίοδο 1982-’83, λίγο πριν από τον νικηφόρο (2-1) αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, χάρη σε δυο γκολ του Αλέξη Αλεξίου (δεύτερος από αριστερά, στην επάνω σειρά).
Ο Βαγγέλης Αδαμίδης (πάνω δεξιά) με την φανέλα της Δόξας Αδένδρου, τον Ιούνιο του 1987.