ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ

Τρεις από τους σημαντικότερους παράγοντες που έγραψαν την δική τους ιστορία και σημάδεψαν με την παρουσία τους την Δόξα Άδενδρου, ήταν ο Μιχάλης Λιάκος ο Αριστογένης Καρακίζης και ο Μάρκος Λημνιός .

Ο αείμνηστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της Δόξας και ο άνθρωπος που με δικές του ενέργειες “έβαλε” την ομάδα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ, την περίοδο 1961-’62. 

Ο αείμνηστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της Δόξας την περίοδο 1961-’62.

Ο αείμνηστος ΑΡΙΣΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΡΑΚΙΖΗΣ, ανέλαβε για πρώτη φορά την διοίκηση της ομάδας, στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και αφού κατέκτησε ένα αήττητο πρωτάθλημα το 1975, παρέδωσε στους νεότερους, στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο ο Μιχάλης Λιάκος, όσο και ο Αριστογένης Καρακίζης δεν ήταν απ’ το Άδενδρο, αλλά από το Πισοδέρι Φλώρινας ο πρώτος και από τα Κύμινα, ο δεύτερος!!! 

Ο αείμνηστος ΑΡΙΣΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΡΑΚΙΖΗΣ ( 4ος δεξια ) ανέλαβε για πρώτη φορά την διοίκηση της ομάδας, στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και αφού κατέκτησε ένα αήττητο πρωτάθλημα το 1975, παρέδωσε στους νεότερους, στο τέλος της δεκαετίας του 1970. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ανέλαβε τις τύχες της Δόξας, ο ΜΑΡΚΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ, κάνοντας το όνειρο της ανόδου στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΜ πραγματικότητα, μαζί με τον Παύλο Θεοδοσιάδη, που είχε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. 

ο ΜΑΡΚΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ, ( δεξία ) κάνοντας το όνειρο της ανόδου στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΜ πραγματικότητα, μαζί με τον Παύλο Θεοδοσιάδη, που είχε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Στα 67 χρόνια της ιστορίας της Δόξας, πέρασαν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες, όπως ο αείμνηστος Αστέριος Τζίμας, ο Αλέκος Τεσσαρομάτης, ο Νίκος Μπουνάτσος, ο Άγγελος Αγγελάρας, ο Γιώργος Λημνιός και ο Θάνος Μάνος με τον σημερινό πρόεδρο της Δόξας, Βαγγέλη Αδαμίδη, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί που πέρασαν από όλα τα… πόστα, αφού υπήρξαν ποδοσφαιριστές, προπονητές και πρόεδροι της ομάδας!!!

Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο τρεις όμως, αυτοί είναι: ο ΠΡΩΤΟΣ πρόεδρος Μιχάλης Λιάκος, ο… ισόβιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αριστογένης Καρακίζης και ο Μάρκος Λημνιός που την οδήγησε για πρώτη φορά στα “ΣΑΛΟΝΙΑ” της ΕΠΣ Μακεδονίας, το 1981…