1964-’65: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ

Μετά από ένα χρόνο υποχρεωτικής… αγρανάπαυσης, αφού την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο (1963-’64) δεν διοργανώθηκε από την ΕΠΣ Μακεδονίας το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, της Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης, η Δόξα κατέκτησε τον τίτλο στον α’ όμιλο της Γ’ κατηγορίας και καθώς δεν “κατέβηκε” να αγωνιστεί στους αγώνες κατάταξης, η πρωταθλήτρια του β’ ομίλου Ελπίδα Προχώματος (η σημερινή Αναγέννηση) επανήλθε πανηγυρικά στην Β’ κατηγορία, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

Την επόμενη χρονιά (1965-’66) μάλιστα, αν και νεοφώτιστη, στον α’ όμιλο της Β’ κατηγορίας, (δεν υπήρχε πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας στην Περιφέρεια Ν. Θεσσαλονίκης τότε) κέρδισε το πρωτάθλημα απ’ τον Καμπανιακό, θέμα για το οποίο θα γράψω αύριο. Για να γίνουν όλα αυτά όμως, έπρεπε πρώτα, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 1964, να εκλεγεί μια διοίκηση που την αποτελούσαν αρκετοί νέοι άνθρωποι τότε, όπως ο πρόεδρος Γιώργος Πασαλής, ο αντιπρόεδρος Κώστας Τσάτσος, ο έφορος ποδοσφαίρου Αλέκος Τεσσαρομάτης, ο γενικός γραμματέας Στέργιος Κίκας, ο έφορος ιματισμού Πολύβιος Πουλημένος, ο ταμίας Βασίλης Ψυχλούδης, ο ειδικός γραμματέας Γιαννακός Αγγελούδης, ο έφορος γηπέδου Αργύρης Χαρινάς και οι σύμβουλοι: Γιάννης Αραμπατζής, Δημήτρης Κουκλάς και ένας παλιός παίκτης, ο Νίκος Νύχτας. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν τις διασυνδέσεις… και τον τρόπο, κι’ έτσι μέσω ενός γνωστού του κ. Κ. Τσάτσου, ζήτησαν από τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Μακεδονίας και μετέπειτα πρόεδρό της, Δημήτρη Κοψιδά, την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας της Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης, όπως και έγινε τελικά.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 16 ποδοσφαιριστές που είναι και στις δύο φωτογραφίες, ΜΟΝΟ ο αείμνηστος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΗΣ (που ήταν απ’ την Βραχιά) ΔΕΝ ήταν από το Άδενδρο!!!

Η ομάδα του 1964-’65 που κατέκτησε τον πρώτο επίσημο τίτλο στην ιστορία της Δόξας Άδενδρου. Διακρίνονται από αριστερά, πάνω σειρά: Μιχάλης Καραγκιαούρης, Γιώργος Φωτόπουλος, Θανάσης Νύχτας, Μιχάλης Καμαράς, Αδάμ Πέϊκος και Γιάννης Κούσης. Κάτω σειρά: Τάκος Στεργιανός, Γιάννης Ορμάνης, Βασίλης Μαστροθύμιος, Κώστας Αργυριάδης και Λάκης Αρχοντόγλου.
*Από το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Μαραντέλου.
Η πρωταθλήτρια του α’ ομίλου της Γ’ κατηγορίας, την ποδοσφαιρική περίοδο 1964-’65, μαζί με τρεις παράγοντες. Διακρίνονται από αριστερά, πάνω σειρά: Γιώργος Πασαλής (πρόεδρος), Στέργιος Κίκας (γενικός γραμματέας), Νίκος Καραγκιαούρης, Θανάσης Νύχτας, Θανάσης Καραγκιαούρης, Παναγιώτης Στράτος, Παναγιώτης Σταθάκης, Μιχάλης Καραγκιαούρης (εκτός ενδεκάδας), Γιάννης Κούσης και Πολύβιος Πουλημένος (έφορος ιματισμού). Κάτω σειρά: Γιάννης Ορμάνης, Βασίλης Μαστροθύμιος, Κώστας Αργυριάδης, Χρυσομάλλης Αρχοντόγλου και Παράσχος Μπαλαμπάνης.
*Από το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Μαραντέλου.
Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος του α’ ομίλου της Γ’ κατηγορίας, την ποδοσφαιρική περίοδο 1964-’65, της Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης.
*Από το αρχείο της ΕΠΣΜ.