1968-’69… ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ

Δόξα Άδενδρου 1968-’69… στην δεύτερη συμμετοχή της στην “ενιαία” Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας, που δημιουργήθηκε την προηγούμενη χρονιά, αφού μέχρι και το 1967, οι ομάδες της Περιφέρειας του Ν. Θεσσαλονίκης (τα… χωριά δηλαδή) εκτός από την ΑΠΕΛ, δεν μπορούσαν να παίξουν με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης!!! Παίζοντας με ομαδάρες, όπως οι: Αχιλλέας Τριανδρίας, Αρίων Άνω Πόλης, Προοδευτική, Ελευθεριακός, Καμπανιακός, Ακρίτες Συκεών, Θρίαμβος, ΑΕ Αμπελοκήπων, Ατλαντίς, ΠΑΟΝΕ, Αετός Βασιλικών, Κεραυνός Αγίου Παύλου και ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, κατέκτησε την 11η θέση στην τελική βαθμολογία, σ’ έναν όμιλο 14 ομάδων. Μια μεγάλη επιτυχία που της “χάρισε” και την παραμονή της στην κατηγορία. Για να “έρθει” αυτή η θέση, η Δόξα, σε 26 αγώνες, πέτυχε 7 νίκες, απέσπασε 6 ισοπαλίες και έχασε 13 φορές, με συντελεστή τερμάτων 38 – 52.

*Εκείνη την χρονιά, στην “ενιαία” Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ, εκτός από την ΑΠΕ Λαγκαδά, συμμετείχαν η Αναγέννηση Επανομής και ο Απόλλωνας Ζαγκλιβερίου. ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες ομάδες της Περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης, έπαιζαν στην Γ’ κατηγορία!!!

Σ’ αυτή τη φωτογραφία, από το αρχείο του Γιάννη Μαραντέλου, διακρίνονται από αριστερά. Πάνω σειρά: Παναγιώτης Σταθάκης, Χρυσομάλλης Αρχοντόγλου, Θανάσης Καραγκιαούρης, Λάμπης Λημνιός, Γιάννης Τζίμας+ και Γιάννης Κούσης+. Κάτω σειρά: Γιάννης Νύχτας+, Κώστας Αργυριάδης, Αδάμ Πέϊκος, Κώστας Μούσης και Πέτρος Τσακίρης.