1982-’84: ΑΝΤΕΞΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όπως την πρώτη χρονιά (1981-’82) έτσι και την επόμενη (1982-’83) η Δόξα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία των “μεγάλων” της ΕΠΣΜ, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, προωθώντας παράλληλα και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, όπως ήταν ο Μπάμπης Αλτής, ο Κώστας Κοτσαλάς, ο Νίκος Ψυχλούδης και ο Δημήτρης Γιαννούλας… Εκείνη την χρονιά “ήρθαν” στο Άδενδρο, ο Ανδρέας Μουρατίδης, ο Γιώργος Γαζίνας και ένας σπουδαίος τερματοφύλακας, ο Φάνης Βαρσαμόπουλος, τον οποίο δεν πρόκειται να ξεχάσει ΚΑΝΕΝΑΣ, όχι μόνο γιατί χάρη σ’ αυτόν, κατάφερε η Δόξα να πετύχει εκείνη την χρονιά την παραμονή της, αλλά κυρίως γιατί την επόμενη χρονιά, μας “άφησε” χτυπημένος απ’ τον καρκίνο, την στιγμή που αρκετές μεγάλες ομάδες άρχισαν να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

ΜΕΓΑΛΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ…

Η επόμενη χρονιά (1983-’84) άρχισε άσχημα, καθώς στο ξεκίνημά της, αρρώστησε και στην συνέχεια “έφυγε” πρόωρα και άδικα από κοντά μας, ο Φάνης Βαρσαμόπουλος. Αυτή η τραγική απώλεια, ενός τόσο νέου ανθρώπου, επηρέασε τους πάντες μέσα στην ομάδα και σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα, όπως η απουσία ικανών ποδοσφαιριστών, λόγω στράτευσης, η μεταγραφή του Βασίλη Πέγιου στην Αλεξάνδρεια και η αποχώρηση του κ. Μάρκου Λημνιού, από την διοίκηση, είχαν σαν επακόλουθο την επιστροφή της, στην Β’… Η προσπάθεια του Σάκη Φραγκάκη στην πρώτη του προπονητική “απόπειρα” παίζοντας συγχρόνως και ποδόσφαιρο, δεν είχε την ίδια επιτυχία που είχε όταν ήταν μόνο ποδοσφαιριστής, ενώ στο τέλος αυτής της περιόδου αποχώρησε, επιστρέφοντας το 1987, στην Α’ κατηγορία, για να “κρεμάσει” τα παπούτσια του…

Η ομάδα της Δόξας Άδενδρου, της περιόδου 1982-’83, που κέρδισε την παραμονή της στην Α’ κατηγορία. Διακρίνονται από αριστερά, πάνω σειρά: Ανδρέας Μουρατίδης, Φάνης Βαρσαμόπουλος, Κώστας Καραβίδας, Νίκος Ψυχλούδης, Βασίλης Πέγιος, Στράτος Συντρίνης, Κυριάκος Τραχανέλης, Κώστας Κοτσαλάς και ο παράγοντας Νίκος Μπουνάτσος. Κάτω σειρά: Σάκης Φραγκάκης, Γιώργος Γαζίνας, Γιάννης Νανέρης, Τάκης Τσακιράκης, Δημήτρης Γιαννούλας και Μπάμπης Αλτής.
*Από το αρχείο του Ι. Μαραντέλου.
Η τελική βαθμολογία της περιόδου 1982-’83. *Από το αρχείο της ΕΠΣΜ.
Η τελική βαθμολογία της περιόδου 1983-’84. *Από το αρχείο της ΕΠΣΜ.