1984-’86: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ… ΑΛΩΝΙΑ ΤΗΣ Β’ ΕΠΣΜ

Ο υποβιβασμός της Δόξας στην Β’ κατηγορία, την προηγούμενη χρονιά (1983-’84) την “βρήκε” σε μία μεταβατική περίοδο. Η μεταγραφή του Σ. Φραγκάκη στον ΠΑΟ Κορυφής, αποδυνάμωσε την επίθεσή της, τότε όμως άρχισε να καθιερώνεται ο Μπάμπης Άλτης, ο οποίος άφησε εποχή στην συνέχεια. Επίσης, εκείνη την χρονιά “ήρθαν” από το Παρθένιο στο Άδενδρο, ο Σπύρος Δελιάκης και ο Κώστας Παπαδόπουλος. Στο ξεκίνημα της περιόδου (1984-’85) με προπονητή (😉 τον κυρ – Βασίλη Παναγιωτίδη, η Δόξα “μετρούσε” εννιά ήττες (!!!) και μόνο μία ισοπαλία στα πρώτα παιχνίδια.

ΕΦΥΓΕ Ο ΚΥΡ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο Γ. ΚΕΧΑΓΙΑΣ

Πριν ολοκληρωθεί ο α’ γύρος, έφυγε ο κυρ – Βασίλης Παναγιωτίδης, τον οποίο αντικατέστησε ο Γιάννης Κεχαγιάς (ευτυχώς) στην πρώτη του “θητεία” στο Άδενδρο και… απογείωσε κυριολεκτικά την ομάδα. Με δέκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, στα επόμενα παιχνίδια, μετέτρεψε την Δόξα, από ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, σε πρωταγωνίστρια, “ήρθαν” όμως η “εντός έδρας” ήττα στο ντέρμπι με τον Εθνικό Μαλγάρων, στο… ουδέτερο (!!!) γήπεδο των Κυμίνων και μια άδικη σ’ αυτό των Αμπελοκήπων (Καλόγριες) από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΑ, αμέσως μετά, και την έβγαλαν εκτός τροχιάς διεκδίκησης τίτλου, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η 10η θέση στην τελική βαθμολογία (κάτω αριστερά) από το αρχείο της ΕΠΣΜ, ήταν απολύτως πλασματική και άδικη.

ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ…

Την επόμενη χρονιά (1985-’86) η Δόξα συμμετείχε, για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, μετά τον υποβιβασμό της, στην Β’ κατηγορία. Με προπονητή τον Θανάση Μπακάλη (πρώην ποδοσφαιριστή του Μ. Αλέξανδρου, στη Β’ εθνική) προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να “πετύχει” τίποτα το ιδιαίτερο. Η ίδια συγκομιδή βαθμών με την προηγούμενη χρονιά, όπως “βλέπουμε” και στην τελική βαθμολογία (κάτω δεξιά) από το αρχείο της ΕΠΣΜ, είναι ιδιαίτερα τιμητική γι’ αυτήν. Στα θετικά εκείνης της χρονιάς, η απόκτηση του αμυντικού Κώστα Μαυρίδη και του τερματοφύλακα Στέφανου Βογιατζή, τους οποίους θα “συναντήσουμε” στην ομαδάρα της επόμενης περιόδου, όταν η Δόξα κατέκτησε σχεδόν αήττητη, με μια ήττα την πρώτη αγωνιστική, το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της, θέμα για το οποίο θα γράψω μετά το Πάσχα…

Στην φωτογραφία, από το αρχείο του Γιάννη Μαραντέλου, “βλέπουμε” την Δόξα Άδενδρου της περιόδου 1985-’86, στην οποία διακρίνονται από αριστερά.
Πάνω σειρά: Κώστας Κοτσαλάς, Δημήτρης Χατζηαναγνώστης, Τάκης Μπουτζίκος, Άγγελος (Λάκης) Χαρινάς, Νίκος Γκέρτσης, Παναγιώτης Καραγκιαούρης, Απόστολος Μπουνάτσος, Στράτος Συντρίνης και Γιώργος Καραμανλής.
Μεσαία σειρά: Σταύρος Ντέντος, Νίκος Ψυχλούδης, Μπάμπης Αλτής, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Γαζίνας, Κώστας Μανίκος και Κυριάκος Τραχανέλης.
Κάτω σειρά: Κώστας Ψυχλούδης, Παναγιώτης Στράτος, Σπύρος Δελιάκης, Χρήστος Στεργιανός, Λυμπέρης Καμαράς, Λάζαρος Καρατζόγλου, Δημήτρης Γιαννούλας και Κώστας Μαυρίδης.
Στην φωτογραφία, από το αρχείο του Γιάννη Μαραντέλου, είναι η Δόξα Άδενδρου της περιόδου 1984-’85 και διακρίνονται από αριστερά, πάνω σειρά: Σωκράτης Ντόκλης, Γιώργος Ντέντος, Λάζαρος Καρατζόγλου, Γιώργος Γαζίνας, Απόστολος Μπουνάτσος, Στράτος Συντρίνης, Νίκος Ψυχλούδης. Κάτω σειρά: Παναγιώτης Καραγκιαούρης, Μπάμπης Αλτής, Κώστας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Γιαννούλας και Σπύρος Δελιάκης.
Η τελική βαθμολογία της περιόδου 1984-’85. *Από το αρχείο της ΕΠΣΜ.
Η τελική βαθμολογία της περιόδου 1985-’86. *Από το αρχείο της ΕΠΣΜ.