2004-’05: Η ΤΡΙΤΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την περίοδο 1991-’92, όταν η Δόξα Άδενδρου υποβιβάστηκε από την Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ, τέσσερις φορές προσπάθησε να επανέλθει σ’ αυτήν, αλλά χωρίς επιτυχία. Την περίοδο 1997-’98 έχασε στον τελικό των πλέι οφ από τον Ατρόμητο Αγίας Παρασκευής (2-0) στο ουδέτερο γήπεδο της Τριανδρίας, την επόμενη περίοδο (1998-’99) στον επαναληπτικό τελικό από τον Φίλιππο Ελεούσας (3-2) στο ουδέτερο γήπεδο της Σίνδου και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο (1999-2000) ακολούθησε και τρίτος χαμένος τελικός, αυτή την φορά από τον Αξιό Ανατολικού (1-0) στο Ανατολικό, ενώ μετά από τρία χρόνια, την περίοδο 2002-’03, αποκλείστηκε στην πρώτη φάση των πλέι οφ από τον Όλυμπο Δενδροποτάμου (1-0) στο γήπεδο της Μενεμένης.

ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΗΜΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Μετά και την τελευταία… αποτυχία, τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Γιώργος Λημνιός, ένας ακόμη σπουδαίος παράγοντας (αδερφός του Μάρκου Λημνιού) αφήνοντας κι’ αυτός το δικό του ξεχωριστό “στίγμα” στην ιστορία της. Την επόμενη περίοδο (2004-’05) ήρθε η στιγμή που περίμεναν 13 ολόκληρα χρόνια στο Άδενδρο. Με προπονητή τον Στέφανο Δημητριάδη, η Δόξα κέρδισε, μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, την άνοδό της στην Α’ κατηγορία. Με 21 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες και συντελεστή τερμάτων 82 υπέρ (!!!) και 27 κατά, συγκέντρωσε 66 βαθμούς τερματίζοντας στην 2η θέση ανάμεσα στις 15 ομάδες του α’ ομίλου. Στον πρώτο τελικό των πλέι οφ έχασε το πλεονέκτημα της έδρας, από τον Σμυρναϊκό Βαθυλάκκου (1-2) αλλά στον επαναληπτικό, που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο των Κουφαλίων, την Κυριακή 29 Μαΐου 2005 (γι’ αυτό και το σημερινό… επετειακό αφιέρωμα) τον κέρδισε με 3-2 και πήρε το εισιτήριο της επ-ανόδου της στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2004-’05

Στην φωτογραφία, από το αρχείο του Γιάννη Μαραντέλου, “βλέπουμε” την ομάδα που κέρδισε, την τρίτη της άνοδο στην Α’ κατηγορία, (την δεύτερη σαν δευτεραθλήτρια) και διακρίνονται από αριστερά: Πάνω σειρά: Γιάννης Μποχωρίδης, Δημοσθένης Καβουκίδης, Γιάννης Κουτσοδόντης, Σιδέρης Μποτζίνης, Γιώργος Χαρινάς, Κώστας Καραγκιαούρης. Μεσαία σειρά: Γιώργος Λημνιός (πρόεδρος), Ανδρέας Τεσσαρομάτης, Γρηγορης Μπαγιοκας, Δημοσθένης Τσιαμπάζης, Σταύρος Σιώπης, Παναγιώτης Θανατόπουλος, Γιώργος Δημητριάδης, Βασίλης Αρχοντόγλου, Κυριάκος Πλούτος, Απόστολος Τσουγκλίνης, Στέφανος Δημητριάδης (προπονητής). Κάτω σειρά: Άγγελος Χαρινάς (φροντιστής), Γιάννης Γιουλάφης, Γιάννης Μαραντέλος, Δημήτρης Αδαμίδης, Νίκος Καρβουνιάρης, Σταύρος Ψυχλούδης, Γιώργος Καρκέλης, Χρήστος Πεντέλας και Παναγιώτης Βογιατζής (έφορος).

Η τελική βαθμολογία της περιόδου 2004-’05. *Από το αρχείο της ΕΠΣΜ.